Hifa tretmani

HIFA

High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) je najnovija i najnaprednija tehnologija u estetskoj medicini koja koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog intenziteta za tretiranje opuštene kože lica, vrata i dekoltea. Učinkovitost HIFU tretmana potvrđena je brojnim kliničkim studijama.

HIFU djeluje ciljano na srednji sloj kože, poznat kao dermis, kao i na SMAS, mišićnu ovojnicu. To postiže usmjeravanjem visoko fokusiranog ultrazvuka u tkivo, izazivajući precizno zagrijavanje tkiva na temperaturu od oko 60 – 70°C, na točno određenoj dubini (1.5, 3 i 4,5 mm). Ovim postupkom stimuliraju se stanice i potiče proizvodnja potpuno novog kolagena, što rezultira pomlađivanjem i zatezanjem tkiva.

HIFU tretman je prirodan postupak pomlađivanja i zatezanja kože koji iskorištava sposobnost kože za regeneraciju i proizvodnju kolagena nakon kontroliranog oštećenja u dubljim slojevima kože. Ovo je jedna od rijetkih metoda kojom se može efikasno ukloniti masno tkivo ispod brade i zategnuti koža vrata i dekoltea bez potrebe za kirurškim zahvatom.

Opuštanje kože na vratu i drugim dijelovima tijela događa se s godinama jer tijelo proizvodi manje kolagena i elastina, što rezultira gubitkom čvrstoće i napetosti kože. Kolagen je ključan za održavanje strukture i otpornosti kože, jer stvara vlaknastu mrežu koja čini kožu čvrstom. HIFU uređaji, poput Ulthera, djeluju na principu poticanja proizvodnje novog kolagena upotrebom ultrazvučne energije, čime se postiže zatezanje i pomlađivanje kože na dubini od 3 – 4,5 mm. Ovo omogućava tretiranje različitih zona, uključujući lice, vrat, podbradak, dekolte, trbuh, ruke, noge i rezultira zategnutom i napetom kožom.