Tretmani jačanja mišića

TESLA

Elektromagnetični mišićni trener visokog intenziteta je medicinska tehnologija koja se koristi u estetskoj medicini. Koristi fokusirano elektromagnetno polje sa sigurnim nivoom intenziteta. Elektromagnetno polje prolazi neinvazivno kroz tijelo i djeluje u interakciji s motornim neuronima koji potom pokreću supramaksimalne kontrakcije mišića. To je neinvazivna medicinska tehnologija koja se koristi za jačanje i preslagivanje mišića interakcijom magnetskog polja sa tkivom pacijenta.

Kako uređaj funkcionira? Supramaksimalnim kontrakcijama, mišićno je tkivo prisiljeno prilagoditi se takvim ekstremnim uvjetima i reagira dubokim preuređivanjem svoje unutarnje strukture i stvaranjem novih proteinskih niti i mišićnih vlakana. Povećana mišićna gustoća i volumen dovode do bolje definicije i tonusa mišića.

Otapanje masnoće Tijekom tretmana kontrakcije mišića izazivaju ekstremnu kataboličku reakciju i lipolizu te stvaraju izvor energije za potrebnu mišićnu aktivnost i tjelesni metabolizam, što zauzvrat dovodi do dramatičnog oslobađanja masne kiseline koja se počinje akumulirati unutar adipocita (masnih stanica), što dovodi do njihove disfunkcije i uništenja.

Koristimo za:

  • Pojačavanje snage mišića i mišićne izdržljivosti
  • Učvršćivanje mlitavih mišića
  • Sagorijevanje masnih stanica
  • Intenzivno toniranje mišića kod liječenja slabosti i gubitka mišićne mase
  • Poboljšanje cirkulacije krvi i limfe
  • Nježnu stimulacija za zagrijavanje prije ili za opuštanje nakon treninga

Uz čak 8 različitih programa, tretman možemo prilagoditi specifičnim individualnim potrebama i ciljano djelovati na određenu problematiku. Trajanje tretmana može biti 30 ili 60 minuta.

ELEKTROSTIMULACIJA

Elektrostimulacija je iznimno važna u fizikalnoj terapiji i medicinskoj rehabilitaciji. Elektrostimulacija je fizikalna procedura kojom pomoću električnih podražaja izazivamo mišićnu kontrakciju. Provodi se sa svrhom stimulacije reaktivnosti mišića, mišićnoga tonusa, razvoja mišićne snage i hipertrofije mišića nakon ozljeda. U novije se vrijeme koristi i za uspješniji oporavak mišića nakon opterećenja. Elektrostimulacijom kontrahiramo mišiće električnim impulsima i na taj način ih osnažujemo i postižemo učinak jednakog vježbanja. To je terapija kojom se ubrzava mršavljenje i oblikovanje tijela te smanjuje elektromtelekomunikacijski, stezanjem i otpuštanjem mišića u različitim razmacima i na različite načine, ovisno o odabranom programu, odnosno problemu koji želimo riješiti kao što je celulit, učvršćivanje, jačanje, mršavljenje, anti-age lica… poboljšavamo cirkulaciju, ubrzavamo metabolizam, učvršćujemo mišiće i poboljšavamo tonus kože.