Pedikura i manikura

PEDIKURA

 1. Estetska pedikura: Estetska pedikura je postupak koji uključuje kupku za stopala, pregled stopala, uklanjanje nakupina zadebljane kože, rezanje i oblikovanje noktiju, lakiranje noktiju te završnu njegu stopala s hranjivom kremom. Ova vrsta pedikure preporučuje se svim osobama koje žele imati njegovana, glatka i lijepa stopala i nokte na nogama.

 2. LIFT UP gel za urasle nokte: LIFT UP gel koristi se za tretiranje uraslih noktiju na rukama i nogama. Već nakon prve primjene ovaj gel “širi” nokat za 2 mm, što omogućuje olakšanje kod urastanja noktiju.

 3. B/S-Spange: B/S-Spange je terapija za liječenje uraslih noktiju. Ova metoda koristi fizičke zakone tlaka i protutlaka za ispravljanje noktiju, što rezultira brzim procesom ozdravljenja. B/S-Spange se može primijeniti na urasle nokte na rukama i nogama te je pogodna za dijabetičare. Postavlja se u profesionalnim i specijaliziranim salonima od strane medicinskog pedikera.

 4. Ruska pedikura: Ruska pedikura je aparativna suha pedikura koja se izvodi koristeći jednokratne profi diskove. Ova inovativna metoda uklanjanja zadebljane kože na stopalima ne zahtijeva skalpel ili žilet, a klijent leži tijekom tretmana. Proces uključuje tretiranje zadebljane kože na stopalima profi diskovima različite granulacije, peeling stopala i parafinsku kupku za dubinsku njegu kože stopala.

Ovi tretmani pružaju različite opcije za održavanje i poboljšavanje izgleda i zdravlja vaših stopala i noktiju. Kako bi se postigli najbolji rezultati, preporučuje se konzultirati se s licenciranim stručnjacima u salonima koji nude ove usluge kako bi se dobili točni savjeti o tretmanima i njihovim potencijalnim koristima.

MANIKURA

 1. IBX tretman: IBX tretman je postupak koji se koristi za saniranje oštećenja prirodnih noktiju, jačanje osjetljivih i lomljivih noktiju te ubrzanje njihovog rasta. Ovaj sustav djeluje duboko u strukturi nokta kao “dvostrano ljepilo” koje spaja oštećene dijelove nokta. Sastoji se od dvije komponente koje se nanose na nokte i suše se u posebnoj sušilici za nokte ili UV lampi. IBX tretman također može poslužiti kao izvrsna podloga prije nanošenja trajnog laka, gela ili običnog laka.

 2. Japanska manikura: Japanska manikura je najnoviji trend njege noktiju koji se temelji na obnavljanju prirodnih noktiju bez korištenja klasičnog laka za nokte. Ova vrsta manikure osobito je učinkovita kod lomljivih noktiju. Postupak uključuje:

  • Pravilno turpijanje noktiju.
  • Odmičenje ili uklanjanje pokožice prema potrebi.
  • Uporabu mineralne paste i mješavine pčelinjeg i posebnog voska u obliku pudera koja se umasiraju u nokte. Minerali njeguju i hrane nokte, dok vosak daje sjaj.
  • Nema uporabe klasičnog laka za nokte.

  Japanska manikura traje otprilike sat vremena, a za postizanje savršenih rezultata, osobito kod lomljivih noktiju, preporučuje se ponavljanje tretmana svaka dva tjedna. Nokti postaju sjajni i lijepi, a izgledaju kao da imate prozirni lak.

Ovi tretmani pružaju alternativne opcije za njegu i obnovu prirodnih noktiju te jačanje njihove strukture. Tretmani poput IBX-a i japanske manikure posebno su korisni za osobe koje žele prirodan i zdrav izgled noktiju te žele izbjeći korištenje klasičnih lakova za nokte. Važno je konzultirati se s kvalificiranim stručnjacima kako biste dobili najbolje savjete o primjeni ovih tretmana i kako biste postigli željene rezultate.